Mindre folk i løypene, mindre tilstrømning til alpinbakkene og roligere på after ski, men stemningen er på topp. Det skyldes det magiske været, med frostnetter og sol hele dagen. Helt utrolig påskevær. Vi skal lete langt tilbake i statistikken for å finne slikt vær over en så lang periode.
Eivind Klemetsen ved Fjellstuå på Sinnes er likevel fornøyd med besøket så langt. Bookingen for selve påskehelgen ser bra ut. – Vi har mange reservasjoner, sier Klemetsen som håper på mye folk.
Utepils er for mange turister noe spesielt. Å få sitte ute og drikke, betyr mye for mange. 92 kroner må du betale for en halvliter som er 0.4 liter.
Fjellstuå er heller ikke alene lenger. Sirdal Skisenter i Tjørhomfjellet har også after ski i Kjerag Lodge utendørs og restaurant innendørs.
Beveger en seg videre oppover dalen, er første stopp Smak i Sirdal på Kvæven. Her er det muligheter for både matservering, pils og vin. Her er det også mulighet for å få servering utendørs. Smak i Sirdal har kun åpent på dagtid.
Fidjeland Skitrekk har også muligheter for å servere alkohol ved sin kafe. De stenger imidlertid ved 16-tiden men da overtar Sirdal Høyfjellshotel med afterski og restaurant utover kvelden. De har oppgradert sin uteplass til denne sesongen.
Det reklameres ivrig fra alle serveringssteder om underholdning og aktiviteter på after ski og utover kvelden.
Det har blitt en sunn konkurranse i Øvre Sirdal og det er bra, slik at turistene har flere alternativer å velge mellom.
Men utepilsen lokker flest skiturister.
Foto: Per Bakken ( fra høyre) trives med utepils i solveggen på Fjellstuå sammen med Jan Erik Tveteraas, Synnøve Bakken og Åse Ihle Tveteraas.
Eivind Klemetsen er fornøyd med påskebesøket så langt.
Utepils ved Kjerag Lodge i Tjørhomfjellet for brødrene Ole (til høyre) og Joar Sørbø.
Smak i Sirdal ved Kvæven har også fått sin uterestaurant.
Fin after ski ved Sirdal Høyfjellshotel.
Fidjeland Skitrekk kan også servere alkohol.