Denne sommeren er det kommet mange spisesteder i øvre Sirdal. Alle jakter etter turistene som kjører gjennom dalen eller er på dagstur til Kjerag. Du kan få middag av alle slag eller bare hurtigmat. Økt tilbud gir også bedre tilbud for fastboende og de mange hytteeierne.
- I sommer satser vi bare på hurtigmat for de som besøker Høyt & Lavt. Til høsten vil jeg bygge opp en mer bærekraftig meny med lokalt preg av Sirdalsørret, lam, gris og forhåpentligvis vilt i form av elg og reinsdyr, sier den nytilsatte sjefen for restaurantdriften i Sirdal Resort, Alexandre Koskie fra Toronto i Canada.
- Når det kommer turister inn i Kjerag restaurant og bar spør de som oftest etter lokal mat og lokalt øl, sier Koskie.
Hurtigmaten i sommer består av fiskesuppe, Idsøes Angusburgere, kylling, nachos, spareribs og cæsar salat. I tillegg er det barnemeny. Åpningstider er klokka 1100 – 1730.
Tirsdagskomler
- Tirsdagskomler har slått an denne sommeren. Da kommer det mest fastboende, sier Eivind Klemetsen ved Fjellstuå på Sinnes.
Både turister som kjører gjennom dalen og hyttefolk kommer for å spise og drikke. Klemetsen kan fortelle om en hyggelig historie da en familie fra Equador spise kjøttkaker for første gang i sitt liv. De likte det.
Kjøttkaker og hamburgere er mestselgende. Ellers kan du få svinekotelett, fish & chips, smørbrød med reker, karbonader og fiskepudding. Fjellstuå har åpent daglig klokka 1200 – 1900 og lenger på fredag og lørdag.
Foto: Alexandre Koskie serverer øl til Jordanas (fra venstre) og Renaldas fra Litauen, som jobber med hyttebygging.
Eivind Klemetsen er fornøyd med besøket i sommer.
- Den lokale blåneisen fra Sirdal har slått godt an i sommervarmen, forteller en av innehaverne av Smak i Sirdal, Selma Kvæven.
Juni var en forholdsvis slapp måned og lite besøk. Nå har det imidlertid tatt seg kraftig opp i juli, sammen med økt turisttrafikk. Kyllingsalat er populært sammen med sandwich og dagens suppe. Sistnevnte varierer etter temperaturen utendørs.
Smak i Sirdal tilbyr ikke middag ved sitt spisested på Kvæven.
Selma Kvæven selger mye blåneis i sommervarmen.
- Besøket er svært varierende. Men vi har både turister som skal besøke Kjerag og arbeidsfolk som holder på med hyttebygging, forteller Guglielmo fra Italia som jobber ved Sirdal Høyfjellshotell.
Menyen røper at du kan få burger fra Idsøe, langtidsstekte oksekjaker, grillet entrecote, sirdalsørret og spekemat fra Ådneram sammen med tre sorter pizza. Sirdalsøl kan du få sammen med lokalt og internasjonalt øl. Åpningstider i Garasjen er fra klokka 1500 på ukedager og litt tidligere lørdag og søndag.
Guglielmo kan tilby lokalt øl ved Sirdal Høyfjellshotel.
Hurtigmat
I tillegg er det mulig å kjøpe hurtigmat i form av hamburgere, pølser og fish & chips sammen med sandwiches hos Joker Sinnes, Brekkebua og Haugen hytteutleie og camping.
Brekkebua tilbyr hurtigmat.
Haugen hytteutleie og camping tilbyr hurtigmat.