Lørdag 7. desember vil det bli dekket til gjestebud hvor det bli servert tradisjonsmat og historier. Odd Kvinen, Torbjørg Haugen og Gudrun Kristine Ovedal vil gjerne ha en rød tråd gjennom kvelden med den lokale kulturen.
Maten blir en spennende vandring gjennom 12 retter, alle basert på mat med røtter langt tilbake i Sirdal. Mellom rettene blir det historiefortellinger om røttene, baske kår og vågamot og fattigdom.
Gudrun er opptatt av ølbollens historie, produksjon og dekorering med maling.
Gjestebudet blir arrangert i kjelleren på Huskyfarmen til Odd Kvinen på Runtleneset. Der er det plass til 20 gjester rundt langbordet. Påmelding innen 22. november til hallo@sirdalhuskyfarm.no
Prisen for denne kvelden er 1.150 kroner inklusive 12 retters tradisjonsmat og to enheter drikke.
- Jeg synes det er utrolig viktig å ta vare på tradisjonene i Sirdal, sier Torbjørg ”tante” Haugen som driver firmaet Sirdal Tradisjonsmat.
Når maten skal serveres, blir det kjøtt fra elg, hjort, reinsdyr, ryper og sau i flere varianter, som fenalår og pinnekjøtt. Ørret blir også servert. – Det beste fra dalen, sier ”tante”.
Stekehedla må også tas fram for å steke lefser, flatbrød og potetkaker. Det er også god tradisjonsmat.
Foto: Torbjørg ”tante” haugen vil ta vare på tradisjonene.
Odd Kvinen vil fortelle historier fra gamle dager.