Stjerne- og TV-kokk Kjartan Skjelde gjestet lørdag Sirdal Høyfjellshotel. Under sitt gjestespill serverte Kjartan 120 gjester et fantastisk måltid med seks retter. Maten var hentet fra stølgris i Ådneram, Sirdalsørret, landbrød, Hjelmelandskveite, svartfjes lam og sjokoladecremaux med Blåneis fra Sinnes.
Imponerende logistikk på kjøkken for å servere 120 gjester.
Summetonen blant gjestene var bare lovord om den fantastiske maten. Om de gode smaker. Om logistikken, hvordan alle kan få varme tallerkener og varm mat samtidig. Imponerende. Og når alle rettene var fordøyd, var diskusjonen hvilke rett du likte best. Sirdalsørret eller Hjelmelandskveite ? Svartfjes lam eller stølgris ?
Kjartan er kjent som programleder i både Masterchef Norge og Camp Kulinaris. Han var en av initiativtakerne til å starte Tango restaurant og Fish & Cow. I tillegg har han gitt ut noen kokebøker.
Eirik Alexander Petersen, daglig leder ved hotellet, tok seg god tid til å snakke med gjestene. Til venstre Terje Bårdsen fra Holmens.
- Nå er det fjerde året vi har Kjartan Skjelde som gjestekokk ved hotellet. Vi startet med 90 gjester, nå er det utvidet til 120 gjester, sier Eirik Alexander Petersen, daglig leder ved Sirdal Høyfjellshotel.
Kjartan og Eirik jobbet sammen på Tango, der Kjartan var kokk og Eirik restaurantsjef. Siden har de holdt kontakten.
- For å få til et arrangement som dette, er det nødvendig med sju kokker og ni servitører. Vi har lagt listen høyt for både mat og vin, sier Petersen.
Han er imponert at så mange fant veien til restauranten denne lørdagen. Mesteparten av gjestene er hyttenaboer på Fidjeland, mens omkring 25 er fastboende i Sirdal. 745 kroner måtte en betale for seks retters mat og 695 kroner for vinmenyen.
Simen Berge hadde ansvaret for vinen under måltidet.
Tom Ådneram hadde levert stølgrisen fra Ådneram.
Rømmegrøt med sprøstekt svinenakke fra Stølgris i Ådneram og nøttesmør. Drikke til var Alde Cider fra Hardanger.
Landbrød fra Rosenkildehaven Bageri.
Tartar av lettrøkt Sirdalsørret med pepperrotmajo og rugpuff. Drikke til denne retten var Grüner Veltliner 2012 eller Silvaner 2012 fra produsenten Lukas Krauss.
Hjelmelandskveite med sikkaviar fra Orrevatnet, eplepure og smørsaus med fermentert sitron.Drikke var Chardonnay fra produsenten Seguin Manuel i Burgundy i Frankrike.
Svartfjes lam fra Nyyyt med rødbeter, svart trompetsopp, potetkrem og syltet løk. Drikke til var Furmin 2011 fra området Valle D `Aosta, Italia.
Sjokoladecremaux med Spongekake og is fra Blåneis på Sinnes.Drikke til var Gros Manseng 2011 fra Gascogne i Frankrike.