• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
SirdalMedia logo

Siste nytt fra Sirdal! Tips eller innspill? Kontakt oss

  • Bli abonnent
  • Webcam
  • Debatt
Meny
  • Nyheter
  • Sport
  • Kultur
  • Debatt
    • Send inn leserinnlegg
  • Kommunen
  • Samferdsel
  • Næringsliv
  • Turløyper
  • Hytter
  • Været
  • Alpint
  • SirdalMedia-Appen
Logg inn
  • Bli abonnent
  • Min side
  • Tips oss
  • Kontakt oss
  • Annonsere?
  • Våre sponsorer
  • Personvern
  • Salgsvilkår
FRONT
5 minutter lesetid

Gourmetmat for 120 gjester

Leif Sirevaag
Publisert: 05 januar, 2020 10:13
Oppdatert: 05 januar, 2020 10:13
Artikkelen er mer enn ett år gammel.
Stjerne- og TV-kokk Kjartan Skjelde gjestet lørdag Sirdal Høyfjellshotel. Under sitt gjestespill serverte Kjartan 120 gjester et fantastisk måltid med seks retter. Maten var hentet fra stølgris i Ådneram, Sirdalsørret, landbrød, Hjelmelandskveite, svartfjes lam og sjokoladecremaux med Blåneis fra Sinnes.

Imponerende logistikk på kjøkken for å servere 120 gjester.

Summetonen blant gjestene var bare lovord om den fantastiske maten. Om de gode smaker. Om logistikken, hvordan alle kan få varme tallerkener og varm mat samtidig. Imponerende. Og når alle rettene var fordøyd, var diskusjonen hvilke rett du likte best. Sirdalsørret eller Hjelmelandskveite ? Svartfjes lam eller stølgris ?

Saken fortsetter etter annonsen

Kjartan er kjent som programleder i både Masterchef Norge og Camp Kulinaris. Han var en av initiativtakerne til å starte Tango restaurant og Fish & Cow. I tillegg har han gitt ut noen kokebøker.

Eirik Alexander Petersen, daglig leder ved hotellet, tok seg god tid til å snakke med gjestene. Til venstre Terje Bårdsen fra Holmens.

  • Nå er det fjerde året vi har Kjartan Skjelde som gjestekokk ved hotellet. Vi startet med 90 gjester, nå er det utvidet til 120 gjester, sier Eirik Alexander Petersen, daglig leder ved Sirdal Høyfjellshotel.

Kjartan og Eirik jobbet sammen på Tango, der Kjartan var kokk og Eirik restaurantsjef. Siden har de holdt kontakten.

  • For å få til et arrangement som dette, er det nødvendig med sju kokker og ni servitører. Vi har lagt listen høyt for både mat og vin, sier Petersen.

Han er imponert at så mange fant veien til restauranten denne lørdagen. Mesteparten av gjestene er hyttenaboer på Fidjeland, mens omkring 25 er fastboende i Sirdal. 745 kroner måtte en betale for seks retters mat og 695 kroner for vinmenyen.

Simen Berge hadde ansvaret for vinen under måltidet.

Tom Ådneram hadde levert stølgrisen fra Ådneram.

Macintosh HD:Users:Lsir:Library:Containers:com.apple.mail:Data:Library:Mail Downloads:AAD4FAC6-E358-480A-B556-CF7526CA8ACD:IMG_2043.JPG

Rømmegrøt med sprøstekt svinenakke fra Stølgris i Ådneram og nøttesmør. Drikke til var Alde Cider fra Hardanger.

Macintosh HD:Users:Lsir:Library:Containers:com.apple.mail:Data:Library:Mail Downloads:5F02411B-E71D-4591-A0B2-5E8CBE32E49F:IMG_2044.JPG

Landbrød fra Rosenkildehaven Bageri.

Macintosh HD:Users:Lsir:Library:Containers:com.apple.mail:Data:Library:Mail Downloads:F984470C-3AAE-41B4-9AB5-D4BAA4B7C4FC:IMG_2046.JPG

Tartar av lettrøkt Sirdalsørret med pepperrotmajo og rugpuff. Drikke til denne retten var Grüner Veltliner 2012 eller Silvaner 2012 fra produsenten Lukas Krauss.

Macintosh HD:Users:Lsir:Library:Containers:com.apple.mail:Data:Library:Mail Downloads:B69E6B4B-B969-4786-B88E-F440AC245F5F:IMG_2049.JPG

Hjelmelandskveite med sikkaviar fra Orrevatnet, eplepure og smørsaus med fermentert sitron.Drikke var Chardonnay fra produsenten Seguin Manuel i Burgundy i Frankrike.

Saken fortsetter etter annonsen
Macintosh HD:Users:Lsir:Library:Containers:com.apple.mail:Data:Library:Mail Downloads:F868111C-78D8-49B0-BE07-1BE46DAC23C1:IMG_2050.JPG

Svartfjes lam fra Nyyyt med rødbeter, svart trompetsopp, potetkrem og syltet løk. Drikke til var Furmin 2011 fra området Valle D `Aosta, Italia.

Macintosh HD:Users:Lsir:Library:Containers:com.apple.mail:Data:Library:Mail Downloads:9DA2D0ED-B8E8-4AB7-BE37-30CFB6C0FFA1:IMG_2054.JPG

Sjokoladecremaux med Spongekake og is fra Blåneis på Sinnes.Drikke til var Gros Manseng 2011 fra Gascogne i Frankrike.

Du vil kanskje også lese

Ingen relaterte artikler.

Linker

Tips oss
Kontakt oss
Ditt abonnement
Registrer/logg inn

Redaksjonen

Redaktør
Christer Skaren
Tlf: 41 78 19 24

Journalist
Aadne Hompland
Tlf: 99 34 25 79

 

Journalist
Gard Trydal
Tlf: 94 13 33 35

Teknisk support
Ruben Skaren
ruben@sirdalmedia.no

Følg oss

  • Email
  • Facebook
SirdalMedia arbeider etter reglene for god presseskikk i Vær varsom-plakaten. Mener du at du er rammet av urettmessig omtale, oppfordrer vi det til å kontakte redaktøren.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund. Utvalget behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål. Adresse: PFU, postboks 46 Sentrum, 0101 OSLO, Telefon: 22 40 50 40, epost: pfu@presse.no.

SirdalMedia har forpliktet seg til å følge Redaktørplakaten. Plakaten sier blant annet: «Redaktøren skal fremme fri informasjonsformidling, og en åpen, redelig og sannhetssøkende journalistikk.  Det er redaktørens ansvar å sørge for et tydelig skille mellom fakta og meningsinnhold, og at det klart fremgår hva som er redaksjonelt innhold og hva som er kommersielt materiale.»
SirdalMedia-logo
SirdalMedia © 2025 · Løsningen er designet og utviklet av Dyplink - dyplink.no