• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
SirdalMedia logo

Siste nytt fra Sirdal! Tips eller innspill? Kontakt oss

  • Bli abonnent
  • Webcam
  • Debatt
Meny
  • Nyheter
  • Sport
  • Kultur
  • Debatt
    • Send inn leserinnlegg
  • Kommunen
  • Samferdsel
  • Næringsliv
  • Turløyper
  • Hytter
  • Været
  • Alpint
  • SirdalMedia-Appen
Logg inn
  • Bli abonnent
  • Min side
  • Tips oss
  • Kontakt oss
  • Annonsere?
  • Våre sponsorer
  • Personvern
  • Salgsvilkår
FRONT
3 minutter lesetid

Matservering uten alkohol

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-24 11.08.19.jpg
Leif Sirevaag
Publisert: 25 april, 2020 08:05
Oppdatert: 26 august, 2024 13:25
Artikkelen er mer enn ett år gammel.
Beredskapsledelsen i Sirdal kommune åpner opp for matservering, men ingen skjenking av alkohol. Skitrekkene kan selge ”take-away”.

Følgende vedtak ble gjort fredag:

Det åpnes ikke for at varmestue, serveringssted og skiutleie kan holdes åpne på det nåværende tidspunkt. Det åpnes opp for at skitrekkene kan selge mat, drikke og kioskvarer som «take-away» eller kiosk så lenge nasjonale smittevernregler overholdes.

Saken fortsetter etter annonsen

Det åpnes inntil videre ikke opp for skjenking av alkohol.

Foto: Tareg er daglig leder for Smak i Sirdal

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-24 11.02.09.jpg

Renate Albrigtsen håper på gjester i helgen.

Serveringssteder kan holde åpent under forutsetning av at nasjonale smittevernregler om avstand mellom personer, gruppestørrelse og renhold av lokaler og kontaktflater følges. I praksis betyr dette sterk begrensning i antall sitteplasser og at «take-away»-løsninger bør vurderes.

Det åpnes inntil videre ikke opp for skjenking av alkohol.

  • Normalt har vi stengt på denne tiden, men vi prøver oss fram denne helgen og ser hvordan det går, sier Renate Albrigtsen, en av innehaverne av ”Smak i Sirdal” på Kvæven.

Mars og april er normalt de beste måneder for serveringsstedet, hvor de skal legge seg opp ”reserver” for resten av året.

  • Økonomien er skral etter seks ukers pålagt stenging. Vi håper kommunen vil være imøtekomne og kompensere for de store tapene, sier Albrigtsen.

Statstilskudd vil de forsøke å få det som er mulig, men det dreier seg hovedsakelig om faste kostnader og ikke tapt omsetning.

Overnattingssteder (hotell, pensjonat, motell o.l.) kan holde åpent.

Det forutsettes at anbefalte smittevernregler fra Folkehelseinstituttet følges og at det er godt renhold i lokalene.

Overnattingssteder kan skjenke alkohol ved servering av måltider, men ikke skjenke alkohol i pub/utestedsdel.

Øystein Tjørhom, daglig leder ved Sirdal Skitrekk sier at de vil prøve å åpne noen rom for overnatting lørdag, men satser på flere klarlagte rom til neste helg.

Tjørhomfjellet satser heller på å overholde smittevernreglene i alpinanlegget sammen med tilbud om ”take-away” mat og drikke. Fredag hadde de 427 gjester i trekket.

Eivind Klemetsen ved Sinnes Fjellstue er irritert over at de ikke får servere alkohol ved deres restaurant. Han sier det er en forskjellsbehandling, at Fjellstua sammen med Smak i Sirdal og B 20 på Tonstad er utestengt. Klemetsen har bedt kommunen om en forklaring.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:/Users/Lsir/Leif Sirevåg Dropbox/Leif Sirevåg/BSM 2019/2019-08-01 12.00.26.jpgBSM 2019:2019-04-15 15.35.32.jpg

Eivind Klemetsen er skuffet over forskjellsbehandling.

Du vil kanskje også lese

Ingen relaterte artikler.

Linker

Tips oss
Kontakt oss
Ditt abonnement
Registrer/logg inn

Redaksjonen

Redaktør
Christer Skaren
Tlf: 41 78 19 24

Journalist
Aadne Hompland
Tlf: 99 34 25 79

 

Journalist
Gard Trydal
Tlf: 94 13 33 35

Teknisk support
Ruben Skaren
ruben@sirdalmedia.no

Følg oss

  • Email
  • Facebook
SirdalMedia arbeider etter reglene for god presseskikk i Vær varsom-plakaten. Mener du at du er rammet av urettmessig omtale, oppfordrer vi det til å kontakte redaktøren.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund. Utvalget behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål. Adresse: PFU, postboks 46 Sentrum, 0101 OSLO, Telefon: 22 40 50 40, epost: pfu@presse.no.

SirdalMedia har forpliktet seg til å følge Redaktørplakaten. Plakaten sier blant annet: «Redaktøren skal fremme fri informasjonsformidling, og en åpen, redelig og sannhetssøkende journalistikk.  Det er redaktørens ansvar å sørge for et tydelig skille mellom fakta og meningsinnhold, og at det klart fremgår hva som er redaksjonelt innhold og hva som er kommersielt materiale.»
SirdalMedia-logo
SirdalMedia © 2025 · Løsningen er designet og utviklet av Dyplink - dyplink.no