Førstkommende søndag vil vi starte med søndagsmiddag. Da blir det servert fårikål, eller folk kan velge fra menyen med hamburger, pizza og lignende, sier Tommy Kvello, daglig leder av B 20 Brewpub på Tonstad.
Hver søndag vil det bli servert en hovedrett fra klokka 1300 – 1700. Puben, som ligger vegg i vegg med rådhuset, har nå 42 sitteplasser etter koronaforskriftene.
Suppelunsjen som puben hadde på torsdager ble stoppet av koronabestemmelsene. Nå vurderes det om en skal ta dette opp igjen. Det var veldig populært.
Puben har nå innført querkode, hvor en bestiller fra menyen og får det servert til bordet. Takeaway har de også, spesielt pizza, er populært.
Puben er åpen fredag og lørdag, annen hver helg. Da følges uker med partall. I tillegg er det private arrangementer og nå kan en bestille for private selskaper med julebord. Juletallerken med pinnekjøtt og ribbe vil komme på menyen nærmere jul.
- Dette året kommer vi til å sette rekord i brygging av øl. Vi forventer å klare 12.000 liter, mot 8.800 liter i fjor, sier Kvello.
Det startet med ølbrygging til eget formål, men påsken 2018 tok de steget med å åpne egen pub. Eventyret startet med å brygge tradisjonell pils. Det tar to måneder å brygge før pilsen kan drikkes. I tillegg er det nå kommet sju andre sorter. 1.000 – 1.500 liter selges på puben. Resten selges i butikker i Sirdal og til andre spisesteder i kommunen og utenfor. Et firma i Trondheim har kjøpt 1.000 liter med øl fra Sirdal.
- Vi er svært takknemlig for alle turistene i Sirdal som kjøper vårt øl. Det setter vi stor pris på, forteller Kvello.
Kristian Tronstad eier Sirdal Mat & Brygghus sammen med Tommy Kvello. Dette selskapet eier lokalene (vegg i vegg med rådhuset) og bryggeriets produksjonsutstyr. I driftsselskapet B 20 Brewpub er også Terje Morten Øksendal og Kjetil Haugen medeiere.
Her produseres ølet.