Sinnes Fjellstue fikk i møte med kommuneoverlege Paul Otto Vindelev i Sirdal kommune mandag formiddag godkjennelse for å kunne åpne restauranten, etter 16 dager nedstenging.
- Viktigste pålegg fra kommuneoverlegen var å holde avstand, rengjøring med spriting etter hvert besøk og ikke synging og live musikk, sier Eivind Klemetsen, daglig leder av restauranten.
- Vi gjennomgikk alle rutiner og tiltak som vi hadde laget. Totalt med inne- og uteservering får vi lov å ha 100 besøkende samtidig.
Klemetsen sier at det er viktig å bestille bord i forkant. Åpningstidene denne uken blir fra klokka 1300 – 2100. Klemetsen legger også opp til begrensning på hvor lenge man kan sitte. Han vil ha bordsettinger på maks 2,5 time.
- Hvor mye omsetning har du tapt på disse tre helgene med stengt restaurant ?
- En million kroner, svarer Klemetsen kvikt. Husk det har vært tre gode helger midt i vintersesongen.
Klemetsen forstår godt pålegget fra kommunen, hvor en frykter smitte med så mange folk til fjells. – Det har jeg god forståelse for. Ingen vil at noen skal bli smittet, sier Klemetsen, som skal gjøre sitt beste for at dette ikke skjer.
Det er varslet kontroller framover og det er skjenkekontrollen som følger opp og ser til at smittereglene følges.
Foto: Eivind Klemetsen er fornøyd med å kunne åpne lokalene igjen.
Gunn Torill Bjørnestad og Paul Otto Vindelev fra kommunen deltok på møtet.
Møte mellom Sinnes Fjellstue og kommuneoverlege Paul Otto Vindelev (fra høyre), Gunn Torill Bjørnestad (kommunen), Eivind Klemetsen, Terese Mala og Ask Buckhave.