• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
SirdalMedia logo

Siste nytt fra Sirdal! Tips eller innspill? Kontakt oss

  • Bli abonnent
  • Webcam
  • Debatt
Meny
  • Nyheter
  • Sport
  • Kultur
  • Debatt
    • Send inn leserinnlegg
  • Kommunen
  • Samferdsel
  • Næringsliv
  • Turløyper
  • Hytter
  • Været
  • Alpint
  • SirdalMedia-Appen
Logg inn
  • Bli abonnent
  • Min side
  • Tips oss
  • Kontakt oss
  • Annonsere?
  • Våre sponsorer
  • Personvern
  • Salgsvilkår
FRONT
3 minutter lesetid

Fra hav til hei

Et bilde som inneholder person, hårpynt, hatt Automatisk generert beskrivelse
Leif Sirevaag
Publisert: 26 september, 2021 09:24
Oppdatert: 26 september, 2021 09:24
Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Nå går jeg fra å være havhest til å bli fjellgeit. En utfordrende og spennende overgang jobbmessig, sier June Hansen (31), nytilsatt restaurantsjef ved restauranten Slottet på Hoppmansknuten på Sinnes.

Hun kommer fra ti års jobbing hos Hurtigruten, både med servering, som restaurantsjef og med ansvar for hotellbesetningen. Så kysten og farvannet for ruten Bergen – Kirkenes kjenner June godt.

Saken fortsetter etter annonsen

June kommer fra Inndyr som ligger i kommunen Gildeskål. Denne kommunen grenser til Bodø. Inndyr er et lite sted med omkring halvparten av Sirdals innbyggertall. Små lokalsamfunn kjenner derfor June godt. Stavanger kjenner hun fra sin tid som student ved hotellhøgskolen i restaurantledelse ved Universitetet i Stavanger.

Familien er vant til sjømannslivet, siden mamma er kaptein på en hurtigbåt langs Helgelandskysten, med blant annet anløp til Lurøy. Pappa er maskinist på hurtigruten «Nordlys», og June jobbet åtte år på samme båt som faren.

  • Jeg gleder meg til å arbeide i innlandet med naturen og fjellene som nærmeste naboer. Og snø og skisport på vinteren. En flott utfordring med en fantastisk utsikt, sier June.

Foto: June Hansen gleder seg til åpningen av restauranten.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, åsside

Automatisk generert beskrivelse

Spektakulært bygg med en utsøkt utsikt.

Foreløpig har hun ikke fått tid til å besøke kjente turmål som Kjerag eller andre kjente steder. Nå er det hektiske dager med å få alt på plass til åpningsdagen 9. oktober. Hun har lokket med seg Hakim (svensk) og Simon (norsk) som servitører fra hurtigruten.

  • Selv om det ikke er sjø og bølger som underlag her, er det nok av spennende utfordringer i dette fantastiske og spektakulære restaurantbygget. Her er det ikke spart på kvalitet, sier June. Nå gjelder det bare at den hvite og sorte garde innfrir forventningene til sirdølene, hyttefolket og turistene.

De tre kokkene fra Estland er under grundig opplæring av gode fagfolk i Stavanger-regionen med å sette sammen en spennende meny. Byggherren Torfinn Nesset har lovet lokal og bærekraftig mat.

Et bilde som inneholder person

Automatisk generert beskrivelse

June Hansen har lunsj med lokal lapp eller svele som det kalles andre plasser.

Åpningstidene vil bli sesongbasert. Alle ferier vil det være åpent hver dag, men andre uker blir det åpningstider fra torsdag til og med søndag.

Torfinns brennende engasjement og entusiasme, smitter over på oss som er nytilsatte og nye innbyggere i Sirdal. June trives blant folk og spesielt ute på fjellet. Turløyper og fiskevann frister nordlendingen. Og en natt alene ute i hengekøya.

Torfinns filosofi er å by gjestene på det beste en har. Det vil bidra til å skape et levende Sirdal som et livskraftig lokalsamfunn. Gjennom generasjoner har en bygget opp en lang og innholdsrik historie i Sirdal, som en vil bygge videre på.

Du vil kanskje også lese

Ingen relaterte artikler.

Linker

Tips oss
Kontakt oss
Ditt abonnement
Registrer/logg inn

Redaksjonen

Redaktør
Christer Skaren
Tlf: 41 78 19 24

Journalist
Aadne Hompland
Tlf: 99 34 25 79

 

Journalist
Gard Trydal
Tlf: 94 13 33 35

Teknisk support
Ruben Skaren
ruben@sirdalmedia.no

Følg oss

  • Email
  • Facebook
SirdalMedia arbeider etter reglene for god presseskikk i Vær varsom-plakaten. Mener du at du er rammet av urettmessig omtale, oppfordrer vi det til å kontakte redaktøren.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund. Utvalget behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål. Adresse: PFU, postboks 46 Sentrum, 0101 OSLO, Telefon: 22 40 50 40, epost: pfu@presse.no.

SirdalMedia har forpliktet seg til å følge Redaktørplakaten. Plakaten sier blant annet: «Redaktøren skal fremme fri informasjonsformidling, og en åpen, redelig og sannhetssøkende journalistikk.  Det er redaktørens ansvar å sørge for et tydelig skille mellom fakta og meningsinnhold, og at det klart fremgår hva som er redaksjonelt innhold og hva som er kommersielt materiale.»
SirdalMedia-logo
SirdalMedia © 2025 · Løsningen er designet og utviklet av Dyplink - dyplink.no