• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
SirdalMedia logo

Siste nytt fra Sirdal! Tips eller innspill? Kontakt oss

  • Bli abonnent
  • Webcam
  • Debatt
Meny
  • Nyheter
  • Sport
  • Kultur
  • Debatt
    • Send inn leserinnlegg
  • Kommunen
  • Samferdsel
  • Næringsliv
  • Turløyper
  • Hytter
  • Været
  • Alpint
  • SirdalMedia-Appen
Logg inn
  • Bli abonnent
  • Min side
  • Tips oss
  • Kontakt oss
  • Annonsere?
  • Våre sponsorer
  • Personvern
  • Salgsvilkår
NÆRINGSLIV
3 minutter lesetid

Gledens dag

Et bilde som inneholder person Automatisk generert beskrivelse
Leif Sirevaag
Publisert: 14 januar, 2022 14:23
Oppdatert: 14 januar, 2022 14:23
Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Å få servere alkohol igjen, er en gledens dag. Men det er mye som skal ordnes på 24 timer, til gjestene kommer fredagskvelden, sier Eivind Klemetsen ved Sinnes Fjellstue til Sirdalmedia.

  • Da må det skaffes kokker, servitører og dørvakt. Så må det handles inn mat. Trenger såpass med mannskap, siden det er bordservering av både mat og drikke. Det er langt fra normalt med bordservering, påbudt munnbind og en meters avstand.

Klemetsen opplever åpningen som stress og merarbeid. Det er mange som ikke forstår det. – Det koster mer enn det smaker, sier Klemetsen som er i Stavanger for å hente folk og handle inn.

Saken fortsetter etter annonsen
  • Men vi skal være positive. Bra for alle som driver i serveringsbransjen. En gledens dag, gjentar Eivind.

Arkivfoto: Eivind Klemetsen synes det er en gledens dag.

Et bilde som inneholder innendørs, person

Automatisk generert beskrivelse

Marit Therese Sinnes fyller opp vinskapene.

  • Vi har hatt jevnt godt besøk i romjulen og forrige helg. Nå blir det tilnærmet normale tilstander siden det er lov å servere alkohol, både i restauranten og i baren, sier June Hansen, restaurantsjef ved «Slottet».

Siden årsskiftet har de fått nytt «kokkelag» med en representant fra Stavanger, Portugal og Estland. Ny meny er ventet i månedsskiftet januar/februar. Lunsj på lørdagene er det som regel alltid fullt.

Simon Nesset jobber med en del nye drinker som skal serveres i baren. Det er forskjellige drinker som inneholder multer, chili, akevitt, honning, bjørnebær og powpow med blåbærsmak.

Alle serveringssteder er klar og tilpasset de nye regler. Servering av alkohol slutter klokka 2300 og en halv time senere er det slutt på drikking av alkohol. Da skal dørene stenges.

Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, hylle

Automatisk generert beskrivelse

Simon Nesset er klar med forskjellige drinker i baren.

Serveringssteder

  • Skjenkestopp fra klokken 23.00 på steder med skjenkebevilling, og man må senest klokken 23.30 slutte å drikke alkohol på skjenkestedet.
  • Skjenking skal skje ved bordene.
  • Serveringsstedet skal sørge for at alle kan holde 1 meters avstand til andre enn husstandsmedlemmer og tilsvarende nære.
  • Krav om munnbind der det ikke er mulig å holde meteren, unntatt mens man sitter ved bordet.
  • Plikt til å registrere gjester som samtykker til det.

Munnbind

  • Påbud om bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1 meter avstand i butikker, kjøpesentre, serveringssteder, kollektivtransport, taxi og innendørs stasjonsområder. Påbudet gjelder også for ansatte med mindre det er tatt i bruk fysiske barrierer.
  • Det er ikke krav til munnbind mens man sitter ved et bord på serveringssted.

Et bilde som inneholder bord, innendørs, person, spisestuebord

Automatisk generert beskrivelse

Gasspeisen er tent og gjestene nyter utsikten.

Du vil kanskje også lese

Ingen relaterte artikler.

Linker

Tips oss
Kontakt oss
Ditt abonnement
Registrer/logg inn

Redaksjonen

Redaktør
Christer Skaren
Tlf: 41 78 19 24

Journalist
Aadne Hompland
Tlf: 99 34 25 79

 

Journalist
Gard Trydal
Tlf: 94 13 33 35

Teknisk support
Ruben Skaren
ruben@sirdalmedia.no

Følg oss

  • Email
  • Facebook
SirdalMedia arbeider etter reglene for god presseskikk i Vær varsom-plakaten. Mener du at du er rammet av urettmessig omtale, oppfordrer vi det til å kontakte redaktøren.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund. Utvalget behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål. Adresse: PFU, postboks 46 Sentrum, 0101 OSLO, Telefon: 22 40 50 40, epost: pfu@presse.no.

SirdalMedia har forpliktet seg til å følge Redaktørplakaten. Plakaten sier blant annet: «Redaktøren skal fremme fri informasjonsformidling, og en åpen, redelig og sannhetssøkende journalistikk.  Det er redaktørens ansvar å sørge for et tydelig skille mellom fakta og meningsinnhold, og at det klart fremgår hva som er redaksjonelt innhold og hva som er kommersielt materiale.»
SirdalMedia-logo
SirdalMedia © 2025 · Løsningen er designet og utviklet av Dyplink - dyplink.no