• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
SirdalMedia logo

Siste nytt fra Sirdal! Tips eller innspill? Kontakt oss

  • Bli abonnent
  • Webcam
  • Debatt
Meny
  • Nyheter
  • Sport
  • Kultur
  • Debatt
    • Send inn leserinnlegg
  • Kommunen
  • Samferdsel
  • Næringsliv
  • Turløyper
  • Hytter
  • Været
  • Alpint
  • SirdalMedia-Appen
Logg inn
  • Bli abonnent
  • Min side
  • Tips oss
  • Kontakt oss
  • Annonsere?
  • Våre sponsorer
  • Personvern
  • Salgsvilkår
NÆRINGSLIV
2 minutter lesetid

Ny leder på Slottet

Et bilde som inneholder person, mann, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Leif Sirevaag
Publisert: 02 mai, 2022 10:59
Oppdatert: 02 mai, 2022 10:59
Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Frode Helberg (38) fra Hundvåg er ansatt som ny daglig leder ved restauranten Slottet på Sinnes. June Hansen hadde sin siste arbeidsdag på lørdag.

Frode begynte ved Slottet 21. mars, men overtok lederansvaret 1. mai. Han kommer fra Trondheim etter å ha jobbet der i fem år for Frati-gruppen, en italiensk restaurantkjede med sju spisesteder.

Saken fortsetter etter annonsen

Før den tid har han fartet rundt i verden og jobbet på restauranter i Australia, Paris, St. Petersburg og Mexico. Læretiden i Stavanger hadde han hos Villa Inge og Craigs kjøkken.

Foto: Frode Helberg har blitt daglig leder ved Slottet.

Et bilde som inneholder tekst, innendørs, person, kjøkken

Automatisk generert beskrivelse

Frode Helberg tilrettelegger for lunsj.

  • Jeg vil gjerne bosette meg i Sirdal og er på jakt etter et lite småbruk. Jeg har en drøm om å leve enkelt med noen høner og en gris på tunet, sier Frode Helberg.

Oppskriften til Frode er å lage lokal Sirdalsmat, med lokale bønder som Tore Kvæven og Tom Ådneram, blant annet. I tillegg får Slottet alle brødvarer fra Hekta gårdsutsalg og bakervarer.

  • Finner vi ikke produktene i Sirdal, må vi gå utenfor kommunen. Da finner jeg Jersey-meieri med saltet smør på Herigstad Gård på Jæren, sier Frode og legger til:
  • For å tilfredsstille fastboende, hyttefolk og turister, må vi skape god kokkekost. Gode råvarer og kvalitet i bunn, er viktig for at det skal bli et godt håndverk.

Et bilde som inneholder person, hårpynt, hatt

Automatisk generert beskrivelse

June Hansen hadde god kontakt med de besøkende.

June Hansen sluttet på lørdag etter å ha vært restaurantsjef siden starten i oktober. Hun vil nå fullføre to eksamener ved Universitetet i Stavanger, samtidig som hun vil jobbe innenfor bransjen.

Hun kom fra ti års jobbing hos Hurtigruten, både med servering, som restaurantsjef og med ansvar for hotellbesetningen. Så kysten og farvannet for ruten Bergen – Kirkenes kjenner June godt.

Nå har hun også fått erfaring med reise- og turistlivet i Sirdal. Hun trivdes svært godt i jobben.

Du vil kanskje også lese

Ingen relaterte artikler.

Linker

Tips oss
Kontakt oss
Ditt abonnement
Registrer/logg inn

Redaksjonen

Redaktør
Christer Skaren
Tlf: 41 78 19 24

Journalist
Aadne Hompland
Tlf: 99 34 25 79

 

Journalist
Gard Trydal
Tlf: 94 13 33 35

Teknisk support
Ruben Skaren
ruben@sirdalmedia.no

Følg oss

  • Email
  • Facebook
SirdalMedia arbeider etter reglene for god presseskikk i Vær varsom-plakaten. Mener du at du er rammet av urettmessig omtale, oppfordrer vi det til å kontakte redaktøren.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund. Utvalget behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål. Adresse: PFU, postboks 46 Sentrum, 0101 OSLO, Telefon: 22 40 50 40, epost: pfu@presse.no.

SirdalMedia har forpliktet seg til å følge Redaktørplakaten. Plakaten sier blant annet: «Redaktøren skal fremme fri informasjonsformidling, og en åpen, redelig og sannhetssøkende journalistikk.  Det er redaktørens ansvar å sørge for et tydelig skille mellom fakta og meningsinnhold, og at det klart fremgår hva som er redaksjonelt innhold og hva som er kommersielt materiale.»
SirdalMedia-logo
SirdalMedia © 2025 · Løsningen er designet og utviklet av Dyplink - dyplink.no