Hilde Selvikvåg kommer til årets Sirdalsdager, lørdag 3. og søndag 4. september. Hun kommer og underholder sammen med Molly & Partner. Sirdalsdagene er tilbake på Kvæven etter to år med korona-restriksjoner.
Tradisjonen med sauer som kommer fra Suleskard på fredagskvelden, er droppet i år. Nå går sauene til skiljing i Håhellergardene på Suleskardveien. Dermed blir det ikke stengt fylkesvei 450 i år.
Sauer blir det likevel. Sauene som går i Sinnesheiene vil komme lørdag mellom klokka 1700 – 1900, og resten av flokken kommer på søndag mellom klokka 1300 – 1400. Så blir det skiljing etter ankomst.
Foto: Hilde Selvikvåg fotografert under konserten ved Sirdal Huskyfarm.
Solveig Marie Ådneram har kontrollen over programmet til Sirdalsdagene.
- 45 utstillere er påmeldt til årets Sirdalsdager. Det blir skiltet parkering fra Tjørhomfjellet opp til Fidjeland, med shuttlebusser fra parkeringen til Kvæven-området, sier Solveig Marie Ådneram, prosjektleder for Sirdalsferie for arrangementet.
- Det vil være to innganger. En fra gang- og sykkelveien fra Haugen. Så blir det ny hovedinngang ved undergangen til Bygdetunet, lenger nord enn vanlig. Dette er gjort av hensyn til trafikksikkerheten, slik at publikum slipper å krysse fylkesveien, sier Ådneram.
Fredags- og lørdagskveldene blir det dans i det store teltet. Søndag holder utstillerne åpent og det blir mulighet for å følge sauene når de kommer til Kvæven og inn i skiljegardene. Ellers er det rikelig anledning til å kjøpe mat og drikke i kafeen og matteltet.
Hilde Selvikvåg hadde konsert ved Sirdal Huskyfarm 14. juni. En flott konsert utendørs. Hun har på kort tid oppnådd stor suksess med debutalbumet, med nominasjon til Spellemannprisen og flere store radiohits på løpende bånd. Med sine fengende poplåter som Karusell, Indie, Anemone og Fryd har hun sneket seg inn i manges hjerter og vist at hun er en unik artist og låtskriver som våger å gå sine egne veier. Ektefølt og nært formidler hun tekstene sine på klingende jærdialekt, slik som bare hun kan, og fremkaller latter så vel som tårer med en varme og tilstedeværelse.
Molly & Partner kommer til utescenen på Sirdalsdagene.
Familieshowet «Jeg vil heller danse på bordet» er midt i blinken for barn fra 3–12 år, samt barnslige voksne fra 18–112. Molly & Partner har ikke bil, men sykkel og trillebår. Klokke klarer de seg uten. Penger har de ikke, men det pleier å ordne seg. Nesten hver dag raser det ut godteri fra et hull i veggen bak sofaen deres. Med dette bytter de til seg alt de trenger. Eksempelvis fikk de en gang seks egg og en liter melk for en pose seigmenn. Showet baserer seg på musikken fra den siste platen til Molly & Partner – blant slekt, venner og skattemyndighetene mer kjent som Marianne Krogness og Karoline G. Herlofsen. Innimellom musikken finner de på en masse tull og tøys, og advarer om at livet til de som våger seg på showet vil bli totalt forandret.