Kombinasjonen av utsøkte retter sammen med utsøkte viner, er ofte en høyder. Lørdag fikk vi oppleve det på Slottet. Vinprodusenten Gavin Chanin fra Santa Barbara i California presenterte sju viner til en fire retters meny.
Anders Berg Marcussen og hans mannskap på Slottet leverte en middag av høy klasse med kamskjell, kveite, and og kirsebær til dessert. Den beste middagen vi har spist på Slottet noen gang. Vel blåst.
De som ønsker å prøve denne menyen, har sjansen til å bestille og spise den i løpet av påsken. Berg Marcussen skal ha den på menyen i kommende høytid. Vi anbefaler den på det beste.
Chanin var heller ikke langt unna med sine utsøkte viner. Alle vinene får du kjøpt på Vinmonopolet. Til kveite og and ble det servert henholdsvis to hvitviner og tre rødviner av ypperste klasse. Da fikk vi muligheten til å sammenligne vinene til rettene vi spiste. En spesiell opplevelse. Vinene var av druesorten Chardonnay og Pinot Noir.
Foto: Vinprodusenten Gavin Chanin, gikk rundt og snakket med gjestene ved bordene. Her er det en hyttegjeng fra Haugen.
Her vises flaskene av vinene som ble servert.
Vinflaskene var helt spesielle og Chanin fortalte at han hadde designet alle etiketter på flaskene selv. Det gjorde det mer spesielt med disse dekorasjonene.
Omkring 100 personer hadde meldt seg på til denne «Winemakers dinner», som det heter på vinspråket. Matlagingen og kokekunsten var av ypperste klasse og vi kan gjerne kalle det en kulinarisk opplevelse, der en legger vekt på raffinement i tilberedelsene.
Arne Stokkeland Askeland kalte denne kvelden for en kulinarisk opplevelse.
Arne Stokkeland Askeland kalte måltidet med vinene for en kulinarisk opplevelse. Det var hans første besøk på Slottet, og han satte usedvanlig stor pris på måltidet. Arne har aner i Sirdal, hans onkel er Arne Suleskard og kona Brit Helen.
Mens det var god stemning innendørs, var det heller problematisk utendørs. En drosje skulle dekke all transporten. Det gikk ikke. Derfor måtte mange finne på alternativ transport. Ingen god reklame for Sirdal med et så dårlig tjenestetilbud.
Gavin Chanin har gjort klar vinene for middagen.
Kamskjell med små urter og sitron.
Kveite med rug, beter og smørsaus.
And med hasselbakt jordeple.
Her vises menyen og navnene på alle vinene som ble servert.