Kafédriften ble så stor og omfattende at vi fant ut at det var best å skille dette ut i et eget selskap, «Suleskard kafé», opplyser Perny Haugen til Sirdalmedia. Hun eier nå selskapet sammen med mannen John.
Joker Fjellbutikken Suleskard åpnet for snart ett år siden, den 11. mai. Å ha butikk og kafédrift i samme lokaler, har vært en suksess. I vinter bestemte de seg for å skille ut de to selskapene i egne aksjeselskap.
Den kjente Sirdals-kokken, Torbjørg Haugen, er tilbake på kjøkkenet, etter flere års opphold i Molde. «Tante», som hun kalles, satser på tradisjonsmat fra Sirdal, basert på lokale råvarer. Dette er viktig for Torbjørg med lokal forankring.
Foto: Perny Haugen har mye å tilby sine kaffegjester.
Torbjørg «Tante» Haugen lager mesteparten på kjøkkenet fra «bånn av».
Butikken og kaféen fikk en pangstart i fjor sommer, til tross for dårlig vær. Om sommeren tilbys middag daglig, mens det resten av året er middager i helgene. Viltmiddag i form av steik, sammen med Sirdalsørret er blant favorittene. Utenom sesongene er det oftest sirdøler som kommer innom for å spise. I tillegg er Torbjørgs ide med «Gubbelunsj» en gang i måneden et populært innslag for lokalbefolkningen.
Perny gleder seg til ett års dagen, da kan en se på erfaringstall fra det første driftsåret og ha noe å sammenligne med. Erfaringene så langt er bare positive omsetningstall.
Daglig finner du bagetter, kaker, snurrer og boller i forskjellige varianter.
- Vi skal med det første gjøre noe med taket for å dempe lydnivået i lokalene. I tillegg ser vi på muligheten for skille av lokalene, for å kunne ta imot gjester i «lukket» lokale, sier Perny om framtidsplanene.