De seks medlemmene av Guddal og Liland Kvinneforening har en hektisk innspurt til lørdagens kreftbasar. Torsdag kveld ble alle premier fordelt og hengt opp i lokalene til Ålgård Baptistmenighets lokaler på Liland. 4,4 millioner kroner er kommet inn til Kreftforeningens forskning siden 2006. Imponerende innsats.
- Neste økt er lørdag. Da skal vi lage 600-700 smørbrød, lage og servere lapper, vafler og langpannekaker. Da er det stor dugnad på kjøkkenet med «smørregjengen», pluss koking av kaffe i store mengder, forteller Tove Signe Rostøl, og legger til at Nærbutikken gir alle råvarene til smørbrødene gratis.
Foto: Berit Ovedal kommer med gevinster til Åse Skreå Åsemoen og Torill Åsemoen.
Kvinneforeningen består av Lilli Ane Lindeland, Anne Grete Liland, Åse Skreå Åsemoen, Torill Åsemoen, Berit Ovedal og Tove Signe Rostøl.
Dugnaden starter klokka 1200 på lørdag og gjestene kommer klokka 1800. Da ventes 180 – 200 sirdøler, som vil være til stede under den kjente kreftbasaren. Dette er blitt et begrep i kommunen. Det selges lodder fra sør til nord i hele kommunen.
- Skal det være en skikkelig basar, må det serveres gratis mat og drikke. Vi klargjør og dekker alle bordene i den store spisesalen, fortsetter Rostøl.
Lilli Ane Lindeland gjør klar kaffemaskiner og den store gryten som det lages kaffevann i.
Basaren dreier seg om seks åretrekninger, med 25 gevinster pr trekning. Så er det to hovedbøker med 100 gevinster i hver, pluss en barnebok.
I fjor satt kvinneforeningen igjen med 360.000 kroner som ble oversendt til kreftforeningens forskning.
Blant gevinstene er det en del hjemmelaget i form av strikkeprodukter. Det finnes scooterdress, 2 x fem vedsekker og tømmermann til disposisjon en dag. I tillegg får de quizandel fra spilling på puben, og ansatte hos Sira-Kvina kraftselskap ga sin julegave på 20.000 kroner til kvinneforeningen.
Kvinneforeningen består av Lilli Ane Lindeland, Anne Grete Liland, Åse Skreå Åsemoen, Torill Åsemoen, Berit Ovedal og Tove Signe Rostøl.
Kreftbasaren startet i 1985, men så tok de pause noen år, før basaren startet opp igjen i 1996. Foreningen har endret seg og da de startet opp igjen var det viktig å finne et felles formål, hvor alle kunne være med. Basaren skulle være et samlingspunkt som gjaldt alle mennesker. Kreft er et ord som vi som regel ikke liker å høre, men vi vet dette kan ramme oss på forskjellige måter. Derfor var kreftsaken et godt formål å samle inn penger til.
Både privatpersoner og næringsdrivende kommer med gevinster til kreftbasaren.
Gevinstene som kommer inn til kreftbasaren er fra både privatpersoner og næringsdrivende.
Alle gleder seg til årets «begivenhet», hvor en samles fra hele kommunen. Mange kommer tidlig for å få plass. Kreftbasaren er blitt en populær samlingsplass på våren når trekningen finner sted, enten i april eller mai.
Tove Signe Rostøl kommer med nye gevinster til Torill Åsemoen.